Ingyenes videotanfolyam fontos tudnivalókkal, tippekkel

Szeretnéd, hogy gyermeked könnyen, játékosan, természetesen tanuljon nyelvet?

Segíthetsz-e neki a nyelvtanulásban?

Kedves Szülőtársam,

Mit szólnál, ha azt mondanám, eddig tévhitben éltél, ha azt gondoltad, hogy babád vagy pár éves gyermeked túl kicsi még ahhoz, hogy idegen nyelvet tanuljon? Biztos neked is mondták már: “Túl kicsi még, először tanulja meg az anyanyelvét rendesen” vagy “Nem szabad több nyelven beszélni a kicsihez, mert keverni fogja a nyelveket”. Tévhitben éltél, de ez nem a te hibád. Nagyon sokan vagyunk-voltunk így, köztük szakemberek is. Tévhitben élünk itt Magyarországon, mert azt hisszük, hogy az a normális, ha egy gyerek először megtanul (elsajátít) egy nyelvet – az anyanyelvét, aztán majd leghamarabb az óvodában vagy korai nyelvoktatás keretében, de leginkább az iskolában elkezd megismerkedni az angollal, némettel vagy más idegen nyelvvel. S tévedünk abban is, hogy azt gondoljuk, másra kell bíznunk gyermekünk nyelvtanítását.

Bán Annamari
Üdvözöllek! Bán Annamari vagyok, angol nyelvtanár, két (már nem is olyan) kisgyerek anyukája. Azokat a praktikákat és elveket, melyekről a ketnyelvugyerek.hu oldalain olvashatsz, nap mint nap alkalmazom velük, immár 10 éve. 2009. májusában a XI. Pszicholingvisztikai Nyári Egyetemen tartottam előadást a választott kétnyelvűségről. Munkám során számos olyan szülővel kerültem kapcsolatba, akik  be merték gyermeküket vezetni egy másik nyelv csodálatos világába. (Nem, nem mind nyelvtanárok! :)) A blogomat több ezren követik.

Célom, hogy ezeken az oldalakon megismertessem veled azt, ami több millió szülőnek a világon természetes: hogyan lehet otthon két (vagy akár több) idegen nyelvet beszélő gyereket nevelni, legyen szó természetes kétnyelvűségről (pl. amikor a szülők anyanyelve eltér), vagy választottról (amikor a szülő egy tanult idegen nyelvet ad át gyermekének).

Én magam is az iskolában kezdtem a nyelvtanulást. Akkor még az orosz volt a kötelező, de már napköziben németet is tanulhattunk. Később mindenféle tanfolyamokon folytattam. Aztán a gimiben tovább, már a tanórákon – ekkorra már eltörölték a kötelező oroszt – és szerencsétlenségemre harmadikban jött csak az angol. Imádtam! Két év “fejvesztett” tanulás, hogy bejuthassak az egyetemre… Sikerült!

Amikor megszületett a lányom, tudtam, hogy azon leszek, neki könnyebb legyen. Valahogy át kell adnom neki a tudásom. Folyamatosan kutattam, hogy lehet úgy alakítani az életünket, hogy könnyen, játékosan, észrevétlenül “tanulja” a nyelvet. Ma már – hamarosan nyolc éves – természetes neki, hogy nem csak egy nyelv veszi körül, és egyáltalán nem jelent neki problémát, hogy megkülönböztesse ezeket egymástól, és ügyesen kommunikál angolul is, amelyben öccse is csatlakozott hozzá.

Unalmas iskolai nyelvtanulás?
Rá már biztosan nem ilyen nyelvtanulás vár. Nem fog szódolgozatokat írni, a nyelvtant magolni, és nem fog görcsölni azon, hogy megszólaljon-e.
 

 

 

 

 

Örömteli nyelvtanulás otthon, anyával, apával
Az ő fejében egy másik nyelv egyet jelent azzal, hogy játszik, és érdekes, őt érdeklő dolgokról hall. Neki a nyelvtanulás inkább ilyen.

Te melyiket szeretnéd gyermekednek?

Ha kíváncsi vagy rá, megosztom veled azokat az ötleteket és technikákat, amelyeket a gyermekeimmel alkalmazok. Megmutatom neked a “hogyan”-t. Nem kell nagy hókusz-pókuszra gondolnod, nincs szükség drága gyerek-tanfolyamokra sem. Ha alapszinten beszélsz, beszéltél egy nyelvet, vagy van benned hajlandóság tanulni, te is meg tudod csinálni!

Készítettem egy “alapozó” anyagot, amelyhez bárki hozzájuthat, Te is. Ha szeretnéd, csak annyit kell tenned, hogy itt lejjebb megadod az e-mail címed.

Mit tartalmaz ez az ingyenes anyag?

Tudom, hogy vannak benned kételyek – bennem is voltak. Éppen ezért választ kaphatsz ezekre a kérdésekre és még sok hasonlóra is:

Szólhatok a gyermekemhez egy tanult idegen nyelven is?
Mikor kezdjem?
Nem fog gondot okozni neki két nyelv egyszerre tanulása?
Miért jó, ha már kisgyerekként elkezd egy másik nyelvet is tanulni?
Hogyan segíthetem őt a nyelvtanulásban?

A “leckék” e-mailben jutnak el hozzád. Először egy összeállítást olvashatsz, amelyből megismerheted a 7 legelterjedtebb tévhitet a kisgyerekek nyelvelsajátításával kapcsolatban, aztán pedig hetente 1-1 videót nézhetsz majd meg, és értesítést kapsz arról is, ha a blogban valamilyen izgalmas témáról vagy épp a nyelvátadásban használható játékötletről új bejegyzés születik.

Mit kapsz, ha feliratkozol az ingyenes videotanfolyamra?
És a ráadás: ÚJ!

Nagy angol mondókáskönyv - ajándékba!

Nagy angol mondókáskönyv – 60 oldalnyi angol nyelvű mókázás gyermekeddel – ingyen!

Ha szeretnéd megkapni ezt az öt videóból és e-mailekből álló különleges anyagot a ráadás angol mondókáskönyvvel, kérlek, add meg az adataidat (a gomb megnyomása után egy e-mailt fogsz kapni, amelyben egy linket találsz, kérlek, kattints rá, hogy tudjuk, valóban te kérted az e-maileket):

Vezetékneved:
Keresztneved:
Email címed:

Nem kapsz spam-et!
Én is utálom a spam-et: adataidat senkinek nem adom ki, és bármikor egy kattintással megszüntetheted ingyenes hozzáférésedet. A videotanfolyammal együtt feliratkozol a ketnyelvugyerek.hu blogértesítőjére, és akciókról is értesítést kapsz.

Ma, amikor a nyelvtudás már alapvető emberi követelmény, sok szülő szeretné megadni gyermekének az észrevétlen nyelvtanulás csodáját. Üdvözlünk közöttünk! Jó böngészést ezen oldalakon!


Bán Annamari

U.i.: Ha még mindig kételkedsz, hogy ez sikerülhet neked, mindenképp olvasd el a 7 leggyakoribb tévhitről szóló tanulmányt! Töltsd ki a fenti űrlapot most és kattints a gombra!