Bán Annamari

Bán Annamari, angol nyelvtanár, baba- és gyerekangol oktató, szakértőKöszöntelek, Bán Annamari vagyok, angol nyelvtanár, két gyermek, egy 9 éves kislány és egy 6 éves kisfiú anyukája.

Ezt az oldalt 2008-ban hoztam létre, akkor még az egyetlen magyar nyelvű oldal volt a témában. Neked szól, ha hiszel a korai idegennyelv-tanulásban, ha hiszed, hogy a szülő legalább olyan jó (vagy még jobb) minta lehet egy idegen nyelv elsajátításában, illetve teremthet olyan gazdag idegennyelvű környezetet (ha nem gazdagabbat) mint egy tanár. Neked szól, ha szeretnéd, hogy pici babád, kisgyermeked jól beszéljen majd idegen nyelve(ke)t, és hajlandó vagy abban segíteni őt, hogy ne csak egy iskolai tantárgy legyen számára a nyelv, hanem megtapasztalhassa, mi a nyelvek használatának valódi értelme. Neked szól, ha hasznos és bevált ötletek után kutatsz az otthoni játékos kisgyermekkori másodiknyelv-elsajátítással kapcsolatban.

Ha kíváncsi vagy a miértekre, csatlakozz több ezer szülőhöz, és nézd meg a most még ingyenes videótanfolyamot a www.ketnyelvugyerek.hu oldalon, hogy megtudd, a szülő miért is lehet jó (szerintem a legjobb) “tanár”, egy második nyelv forrása.

Miért hallgass rám? Ezeket a praktikákat, melyekről a blog oldalain olvashatsz, nap mint nap alkalmazom gyermekeimmel. (Hogy még tisztább legyen a kép: én egy magyar anyuka vagyok, aki egy tanult nyelven, angolul is játszott, játszik a gyerekeivel, a környezetünk pedig teljes mértékben magyar.) Így, 9 év távlatából azt mondhatom, hogy ahová eljutottunk, és ahová ti is eljuthattok, minden képzeletem felülmúlta. Gyermekeimnek teljesen természetes az angol használata, gondolkodás nélkül beszélik. Kívánom, hogy találj te is itt a blogon hasznos ötleteket. Sok sikert a közös játékhoz!

2009. májusában a XI. Pszicholingvisztikai Nyári Egyetemen tartottam előadást a választott kétnyelvűségről, 2014. októberében pedig a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési karán megrendezett “A mai család” konferencián beszélek arról, hogyan segíthetik gyermekeiket a szülők egy idegen nyelv játékos elsajátításában.

Munkám során számos olyan szülővel kerültem kapcsolatba, akik szintén alkalmazzák ezeket az elveket. Nekik és másoknak a gyakorlatban is segítettem a Peekaboo! angol játszó- és mesekuckóban, jelenleg pedig egy családi napköziben foglalkozom kisgyerekek korai nyelvi nevelésével. A Facebook-on több ezer szülő követi a blog oldalát.

Nevelj kétnyelvű gyereket! - A könyv2013 nyarán jelent meg a könyvem, amelyben részletesen mesélek módszerünkről, sok-sok gyakorlati tanács kíséretében.

Olvashattál rólunk a Blikk Nők Egészség magazinjában és a Hetekben többször is, hallhattál a Kossuth rádióban riportot rólunk, a Juventus rádióban és a Díványon is megjelentem szakértőként.

Ha még többet szeretnél megtudni a módszerünkről, olvasd el ezt az interjút.

Ha írni szeretnél, az info [kukac] ketnyelvugyerek.hu e-mail címen elérhetsz. (Ez egy magán cím, spamet nem kérek!)

Köszönöm a látogatásod!

 

 

 

 
———————————————————————-

Apróbetűs kötelező szöveg:

Az oldalt üzemelteti:
Bán Annamária e.v.
4400 Nyíregyháza, Ív u. 76.
Adószám: 73962964-1-35
Nyilvántartási szám: 6983981
Email: info@ketnyelvugyerek.hu

Tárhelyszolgáltató:
MediaCenter Hungary Kft.
6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. II/6.
Telefon: 76/506-618
Email: mediacenter@mediacenter.hu

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-74414/2014

Lap tetejére