Fire truck - tűzoltóautóDaninál eddig sem volt kétséges, hogy igazi fiú, és többek között a járművek állnak az érdeklődése középpontjában, mostanában azonban kitört nála a tűzoltóautó-mánia. Eszter is társa ebben (ő valahogy nem az a babázós-hercegnős típus), így több formában is előkerült az angolozásban a tűzoltóautó.

Az egész talán ezzel a két dallal indult (az első, Ivan Ultz-féle még most is nagy kedvencük, Dani naponta legalább egyszer kéri, a második inkább a valós élethelyzetekben rögzített képek miatt érdekes, tulajdonképp egy DVD reklámja):

Aztán könyv formában újabb tűzoltóautó szirénázott az életünkbe Peppa Pig kíséretében. A mesében Peppa és kisöccse az édesanyjukat kísérik el az önkéntesek gyakorlatára, ahol aztán valódi tüzet is oltanak. (A könyv talán Eszternél picivel nagyobb sikert aratott, de Dani is nagyon szereti nézegetni.)

Peppa Pig: The Fire Engine

Ez a különböző formájú papírokból összeragasztható tűzoltóautó pedig a következő projekt lesz (remélem, ma jut rá időnk):

Fire Truck Craft - No Time for Flash Cards

Ez itt egy szuper tűzoltóállomás; papírból, dobozokból és egyéb otthon található tárgyakból készíthető el. A nyári szünetben talán futja majd az időnkből erre is. 🙂

Ha van tűzoltóautós ötlet a tarsolyodban, oszd meg egy hozzászólásban! 😉

Ha tetszett, oszd meg másokkal!