Egy kreatív játékot mutatok most, amely a testrészek tanulásához hasznos – bármilyen nyelven. Engedd meg, hogy bemutassam Krumplifej Urat. (Ezúton is köszönet ismét Lillának, akitől a sajátunkat évekkel ezelőtt kaptuk! :))

Magam sem gondoltam, hogy ezzel a játékkal már 1952 óta játszanak a gyerekek, és ez volt az első játék, amit a tévében reklámoztak. Krumplifej Úr eredetileg műanyagból készül, a miénk viszont textilből van, ami számomra kedvelt tulajdonsága. Így néz ki Krumplifej Úr:

Játék a testrészek tanulásáhozEgy nagy krumpli alakú gömböcre lehet tépőzárral rögzíteni a különböző testrészeket (a játék első szériájában még valódi krumplit kellett biztosítani a szülőknek, hogy a kicsik játszani tudjanak) . Össze lehet női fejet is állítani, rakhatunk rá különböző kiegészítőket (kalap, szemüveg). Választhatunk, hogy milyen színű legyen a szeme, milyen nagy az orra (a hölgyeknek kisebb, csinosabb orr dukál! :)). Lehet vigyori az arc, ha a csupafog szájat tapasztjuk a helyére, vagy épp a nyelvét is nyújtogathatja Krumplifej Úr.

Szomorúan olvastam, hogy ezt a textil verziót már nem gyártják. Így, ha készen szeretnél hozzájutni, műanyagból veheted csak meg. De ha van kreatív vénád, nem nehéz elkészíteni filcből, a MakeItandLoveIt blogján találhatsz hozzá egy szuper leírást (Gabi, köszi a linket), ez a reklám pedig ötleteket adhat ahhoz, hogy újabb kiegészítőket készítsünk filcből (pl. táskát vagy más fazonú sapkát).

Ha tetszett, oszd meg másokkal!