Caillou egy kanadai kisfiú (eredetileg francia nyelven beszél), és a filmvászonnal ellentétben már 11 éves (ennyi idővel ezelőtt indult a róla szóló sorozat). A mesefilmek nagy részében örökké 4 évesnek tűnik (ahogy énekli is a főcímdalban: “I’m just a kid who’s four…” :))

Caillou-t gyermekpszichológusok hívták életre, és könyv formájában még régebb óta, már 1987-től létezik. Caillou-t azért kedvelem, mert a róla szóló könyvek jelentik számomra a magyar Anna és Peti könyvsorozat (amit szintén imádnak a gyerekeim) angol verzióját. Caillou-val mindenféle érdekes történik a rajzfilmben és a könyvekben is, és ha angolul olvastok meséket, sokat tanulhattok ezekből a könyvekből. Nemrégiben ezekre a könyvekre tettünk szert:

A legjobb a sárga színű “My Book of Great Adventures – Treasury Collection”, több mese található benne, többek között egy szülinapos (Eszter imádja a szülinapos meséket :)).

Caillou-t az olvasás mellett leginkább a tévében szoktuk nézni, de a youtube-on is megtalálod, itt egy kis ízelítő (DVD-n a rajzfilm több nyelven, pl. németül is létezik):

Biztos, hogy írok még vele kapcsolatban később.

Ha tetszett, oszd meg másokkal!